fbpx

МУЗИКАЛНА ЗАНИМАЛНЯ

за ученици в НМУ „Любомир Пипков“ от 1-ви до 4 -ти клас

Ученето може да е забавно!

сбъдваме себе си заедно - в творчество, игра и радост!

Открихме група за следучилищни занимания, за да помогнем на родителите да организират свободното време на малките ученици по време на работните дни.

Ние се стараем да направим престоя на децата съдържателен и интересен, да обезпечим безопасно и комфортно пребиваване в извънкласно време, качествено да изпълним зададените в училище домашни работи.

Какво включва програмата на
учебна занималня "Ша"

Използвахме опита и въображението си, за да планираме оптимално времето на нашите ученици. Освен обичайните задачи на една занималня (писане на домашни и  грижа за децата) се стараем да спомогнем за хармоничното развитие на децата чрез изкуство, активности в парка, пълноценен отдих. Важно е да обезпечим интересен и увлекателен престой на децата при нас.

АКУСТИЧНО ПИАНО

ДОМАШНА РАБОТА

СОЛФЕЖ

За децата, които изучават музика или това е тяхна страст разполагат с пиано за упражнения или уроци. Професионален музикант помага на младите музиканти с подготвянето на домашните задания по солфеж. Предлагаме и допълнителни уроци по солфеж и теория на музиката.

Организирайки писането на домашните работи ние ден след ден в ненатрапчива форма запознаваме децата с реда и начина на учене, как рационално и ефективно да използват времето си, как точно и внимателно да изпълнят  задачите, усвояваме умението съсредоточено, систематически да изпълняват домашните си задания, да преодоляват трудности, да довеждат нещата до край.

Професионален музикант провежда занятията по солфеж и помага на учениците с домашната работа по солфеж.

ИГРИ

ТВОРЧЕСТВО

ХРАНА

Игрите развиват в децата умението бързо да възприемат задачи и да намират верни решения за тях. Систематичното упражняване в тази насока развива умствената активност, самостоятелното мислене, творческото отношение към определена задача, инициатива.

Творческите способности на детето прекрасно допълват логическото мислене, което допринася за всестранното му и хармонично развитие. Творчеството държи детето далеч от баналните идеи, от обичайния начин на мислене и ражда оригинални решения. Рисуване, музика, театър, танци и други.

За всяко дете сме предвидили чиста вода, чай, какао, бисквити. Организираме доставка на обяд в определено време (заплаща се допълнително)

 

ТРАНСПОРТ

СПОРТ

ДОПЪЛНИТЕЛНИ КУРСОВЕ

Водим/взимаме деца от/до училище/дом

Има възможност да заведем детето на допълнителна дейност или спорт, който тренира в свободното си време.

При желание на родителя можем да организираме определен курс и във времето на занималнята. Това означава, че посещавайки училищната занималня детето ще може да посещава и някои от курсовете, които предлагаме на преференциална цена. Също така преподавателите ще помогнат на детето да изпълни домашната работа от съответния курс.

"Само там, където се събират децата, има реална възможност за забавление"

М. Маклафлин

Освен това за нас е важно:

да се храним здравословно

Ценно наследство, което можем да оставим на децата си, е да ги научим, че доброто хранене има голямо значение за поддържане на здравето.

да бъдем сред Природата

 Природата е плод на една Велика разумност! Когато възрастният възпитава в децата любов към Природата, предизвиква интерес и изучаване на природния свят, по естествен път развива в него добродетели и нравствени качества.

да почиваме

Който не умее да почива, той не може добре да работи. За да бъдем пълноценни необходимо е да знаем как правилно да почиваме!

ПРОБЕН ДЕН

Примерен дневен ред

12:30 – 13:30 – Взимане на децата от училище. Обяд (по заявка).
13:30 – 14:30 – Преговор на учебния материал, обсъждане и подготовка на домашни и училищни задачи.
14:30 – 15:00 – Самостоятелна работа
15:00 – 15:30 – Занимания по интереси, игри и лека закуска
15:30 – 16:30 – Проверка на подготвените домашни и уроци, допълнителни упражнения
16:30 – 17:30 – Свободни занятия (рисуване, музика, образователни игри)
17:30 – 18:00 – Взимане на децата

Допълнителни курсове

Ментална аритметика

Това е метод за изчисляване наум с голяма бързина. В процеса на обучение се наработват полезни качества, които могат да се ползват през целия живот - концентрация, фотографска памет, въображение, логика, фина моторика, постоянство.
Всяко дете от летния лагер ще придобие основни познания по ментална аритметика и по желание може да задълбочи с допълнителни тренировки.

Бързо четене

С тази програма след 5 седмици детето Ви ще се научи да чете правилно, ще си създаде умения за работа с информация, ще повиши способността си да запомня изучавания материал.

Таблица за умножение

Методиката опростява процеса на запомняне на таблицата за умножение. Предложени са модели и интересни трикове за изчисление, които значително улесняват запаметяването.

Музикални занимания

Музиката е много важен аспект от развитието на човека и е част от концепцията на Sha.
Музикалните занимания включват забавна теория и практика на музиката, а именно ритмични игри, занимателен солфеж, пеене, изучаване на пиано (по желание), композиране, импро-моменти.
При желание се изготвя и индивидуална програма с изучаване на инструмент.

Рисуване

Рисуването е вид медитация! Още един важен момент в развитието на човека! Заниманията по рисуване позволяват на детето да развие творческите си способности, фантазията, фината моторика, чувството за прекрасното! Освен тези ценни качества се научава да изразява мислите си! Всяка седмица нашата приятелка Галя Ромова ще въвежда учениците в изкуството. Тя е завършила Графика в Националната Художествена Академия и оттогава не спира да рисува.

Солфеж и теория на музиката

Солфеж е дисциплина, която развива музикалния слух и музикалната памет.Изучават се ноти, октави, ключове, продължителности, интервали и т,н, Включва солфежиране, музикални диктовки, анализи. Понякога тази дисциплина има нужда от "превод", за да достигне по-лесно до децата. Чрез игри и забавни упражнения ние се заемаме да осъществим този мост от сложната и сериозна дисциплина към детското съзнание.

ЦЕНИ

месец

380
лв. на месец
  • учебна 2023/2024

Цените не включват храна и допълнителни занимания

КОНТАКТИ

Адрес: ул. Милко Бичев1

Телефон: 0887603787

E-mail: hello@sha.bg

Наша основна задача е да покажем, че ученето е интересно, весело и лесно!