fbpx

УЧЕБНА ЗАНИМАЛНЯ

за ученици от 1-ви до 4 -ти клас

Ученето може да е забавно!

сбъдваме себе си заедно - в творчество, игра и радост!

обслужваме

НМУ „Любомир Пипков“

129 ОУ „Антим – I“

38 ОУ „Васил Априлов“

112 ОУ „Стоян Заимов“

23 СУ „Фр. Жолио-Кюри“

БЕЗПЛАТЕН ДЕН

Индивидуална програма!

Група за следучилищно занимание с подготовка на домашните задания, интелектуални, музикални, езикови, артистични курсове.

Използваме игрови методики за развитиe.

Предлагаме топъл обяд.

За деца в начален курс ( от 1 до 4 клас)

Открихме група за следучилищни занимания, за да помогнем на родителите правилно да организират свободното време на малките ученици по време на работните дни.

Ние се стараем да направим престоя на децата съдържателен и интересен, да обезпечим безопасно и комфортно пребиваване в извънкласно време, качествено да изпълним зададените в училище домашни работи.

Какво включва програмата на
занималня "Ша"

Приложихме цялото си педагогическо майсторство и въображение, за да планираме занятията на занималнята.Бихме искали денят на децата при нас не само да решава обичайните задачи на една занималня (писане на домашни и  грижа за децата), но да  организираме хармонично развитие на децата, да създадем условия за оптимално възпитание, да обезпечим интересен и увлекателен престой с нас.

АКУСТИЧНО ПИАНО

ДОМАШНА РАБОТА

ДОПЪЛНИТЕЛНИ КУРСОВЕ

За децата, които изучават музика или това е тяхна страст разполагат с пиано за упражнения или уроци. Професионален музикант помага на младите музиканти с подготвянето на домашните задания по солфеж. Осигуряваме допълнителни занимания по солфеж и теория на музиката.

Организирайки писането на домашните работи ние ден след ден в ненатрапчива форма запознаваме децата с реда и начина на учене, как рационално и ефективно да използват времето си, как точно и внимателно да изпълнят  задачите, усвояваме умението съсредоточено, систематически да изпълняват домашните си задания, да преодоляват трудности, да довеждат нещата до край.

Обичайно всичките ни интелектуални и творчески курсове се провеждат в извън учебно време. При желание на родителя можем да организираме определен курс и във времето на занималнята. Това означава, че посещавайки училищната занималня детето ще може да посещава и някои от курсовете, които предлагаме на преференциална цена. Също така преподавателите ще помогнат на детето да изпълни домашната работа от съответния курс.

ИГРИ

ТВОРЧЕСТВО

ХРАНА

Игрите развиват в децата умението бързо да възприемат задачи и да намират верни решения за тях. Систематичното упражняване в тази насока развива умствената активност, самостоятелното мислене, творческото отношение към определена задача, инициатива.

Творческите способности на детето прекрасно допълват логическото мислене, което допринася за всестранното му и хармонично развитие. Творчеството държи детето далеч от баналните идеи, от обичайния начин на мислене и ражда оригинални решения. Рисуване, музика, театър, танци и други.

За всяко дете сме предвидили чиста вода, чай, какао, бисквити. Ще се стараем да радваме децата ежедневно със сезонни плодове, което влиза в цената. За децата в следобедната смяна може да се организира доставка на топъл обяд в определено време (заплаща се допълнително)

 

ТРАНСПОРТ

СПОРТ

Водим/взимаме деца от/до училище/дом

Има възможност да заведем детето на допълнителна дейност или спорт, който тренира в свободното си време.

"Само там, където се събират децата, има реална възможност за забавление"

М. Маклафлин

Освен това за нас е важно:

да се храним здравословно

Ценно наследство, което можем да оставим на децата си, е да ги научим, че доброто хранене има голямо значение за поддържане на здравето.

да бъдем сред Природата

 Природата е плод на една Велика разумност! Когато възрастният възпитава в децата любов към Природата, предизвиква интерес и изучаване на природния свят, по естествен път развива в него добродетели и нравствени качества.

да почиваме

Който не умее да почива, той не може добре да работи. За да бъдем пълноценни необходимо е да знаем как правилно да почиваме!

ПРОБЕН ДЕН

Примерен дневен ред

ПЪРВА СМЯНА

ВТОРА СМЯНА

08:00 – 08:30 – Приемане на децата в занималнята
08:30 – 09:30 – Преговор на учебния материал, обсъждане и подготовка на домашни и училищни задачи.
09:30 – 10:00 – Самостоятелна работа
10:00 – 10:30 – Занимания по интереси, игри и лека закуска
10:30 – 11:30 – Проверка на подготвените домашни и уроци, допълнителни упражнения
11:30 – 12:30 – Свободни занятия (рисуване, музика, образователни игри)
12:30 – 13:00 – Обяд (по заявка)

12:30 – 13:30 – Взимане на децата от училище. Обяд (по заявка).
13:30 – 14:30 – Преговор на учебния материал, обсъждане и подготовка на домашни и училищни задачи.
14:30 – 15:00 – Самостоятелна работа
15:00 – 15:30 – Занимания по интереси, игри и лека закуска
15:30 – 16:30 – Проверка на подготвените домашни и уроци, допълнителни упражнения
16:30 – 17:30 – Свободни занятия (рисуване, музика, образователни игри)
17:30 – 18:00 – Взимане на децата

Допълнителни курсове

Ментална аритметика

Това е метод за изчисляване наум с голяма бързина. В процеса на обучение се наработват полезни качества, които могат да се ползват през целия живот - концентрация, фотографска памет, въображение, логика, фина моторика, постоянство.
Всяко дете от летния лагер ще придобие основни познания по ментална аритметика и по желание може да задълбочи с допълнителни тренировки.

Бързо четене

С тази програма само за 5 седмици детето Ви ще се научи да чете правилно, ще си създаде умения за работа с информация, ще повиши способността си да запомня изучавания материал.

Таблица за умножение

Методиката опростява процеса на запомняне на таблицата за умножение. Предложени са модели и интересни трикове за изчисление, които значително улесняват запаметяването.

Музикални занимания

Музиката е много важен аспект от развитието на човека и е част от концепцията на Sha.
Музикалните занимания включват забавна теория и практика на музиката, а именно ритмични игри, занимателен солфеж, пеене, изучаване на пиано (по желание), композиране, импро-моменти.
При желание се изготвя и индивидуална програма с изучаване на инструмент.

Английски език

Авторска методика за изучаване на чужд език чрез преживяване. За целта на обучението се смесват театър, музика, рисуване, за да достигне информацията по най-достъпния и приятен начин и остави трайни знания в ученика.

Театрална работилница

Творческият подход към живота се учи в разиграването му. Този модул е пожелателен, избирателен. Всяко дете ще има възможността да участва в репетирането, режисирането, сценичното и музикално оформление на пиеса, която заедно ще изберем и поставим пред тесен кръг публика.

Изучаване на добродетели в приказки

Добродетелите са пътепоказатели, които ни препоръчват посока, в която, ако поемем, исторически е доказано, че дългосрочно ще е добре за нас, за другите и за цялото. Занятия по системата Озарена педагогика на Любов Миронова. Във всеки урок се четат тематични приказки, пословици и стихотворения с български корен, действителни исторически случки, пеят се песни и се разсъждава по теза/цитат, свързани със съответната добродетел. В края на урока има забавни игри и занимания

Рисуване

Рисуването е вид медитация! Още един важен момент в развитието на човека! Заниманията по рисуване позволяват на детето да развие творческите си способности, фантазията, фината моторика, чувството за прекрасното! Освен тези ценни качества се научава да изразява мислите си! Всяка седмица нашата приятелка Галя Ромова ще въвежда учениците в изкуството. Тя е завършила Графика в Националната Художествена Академия и оттогава не спира да рисува.

Солфеж и теория на музиката

Солфеж е дисциплина, която развива музикалния слух и музикалната памет.Изучават се ноти, октави, ключове, продължителности, интервали и т,н, Включва солфежиране, музикални диктовки, анализи. Понякога тази дисциплина има нужда от "превод", за да достигне по-лесно до децата. Чрез игри и забавни упражнения ние се заемаме да осъществим този мост от сложната и сериозна дисциплина към детското съзнание.

АБОНАМЕНТИ

месец

лв. 280
на месец
  • учебна 2021/2022

седмица

лв. 80
на седмица
  • учебна 2021/2022

ден

лв. 25
на ден
  • учебна 2021/2022

час

лв. 15
на час
  • учебна 2021/2022

Цените не включват храна и допълнителни занимания

КОНТАКТИ

Адрес: ул. Милко Бичев1

Телефон: 0887603787

E-mail: hello@sha.bg

Наша основна задача е да покажем, че ученето е интересно, весело и лесно!